Interieuradvies

Just another SeoBureau site

Laminaatvloeren (ook bekend als zwevende houten vloer in de VS) is een meerlaagse synthetische vloerbedekking gemaakt van gecomprimeerde vezelplaat en een laminerend proces. Laminaatvloeren zijn er in vier lagen – de basis of ondervloer, de bovenste laag of de viltlaag, de onderlaag en de beschermende coating. Laminaatvloeren is relatief eenvoudig voor een gemiddelde DIY-huiseigenaar om te installeren, hoewel sommige professionals kunnen kiezen voor professionele installatie. Met de juiste voorbereiding en een beetje moeite kan het installeren van laminaatvloeren een bevredigend en snel project zijn voor de gemiddelde DO-IT-SECERNER. Mooi laminaat gaat perfect samen met stijlvolle zetels.

Laminaatvloeren plaatsen

Bij het installeren van een Grenen vloer is het belangrijk dat ze correct zijn geïnstalleerd met behulp van een onderlaag om vochtverwekkende scheuren en slips te voorkomen. Een onderlaag is een speciale substantie die is ontworpen om gaten te vullen en opvulling voor een vloer. Het is belangrijk dat de onderlaag waterbestendige en dampbarrière is. Waterbestendige onderliggen worden meestal verkocht in enkele bundels en kunnen eenvoudig samen worden gemengd met de hoofdbatch. Voor een meer aangepaste en unieke onderlaag kunnen DIY huiseigenaren de voorkeur geven aan kant-en-klare dampbarrières of op maat gemaakte met specifieke metingen voor hun vloer.

Voordat u laminaatvloeren installeert, worden huiseigenaren aangemoedigd om uitgebreid onderzoek te doen over de verschillende soorten beschikbare materialen en de verschillende installatiemethoden. Laminaatvloeren kunnen niet worden geïnstalleerd over reeds geïnstalleerde hardhouten vloeren omdat de lagen van planken niet aan elkaar zijn gelijmd. Als vocht in de eerste laag sijpelt, zal het uiteindelijk de vloeren verzwakken. Voor degenen die bestaande hardhouten vloeren vervangen, kan een epoxykleefstof worden gebruikt voor eenvoudige toepassing en oppervlaktepreparaat.

Er zijn twee soorten laminaatvloeren: Mohawks en blokkerende planken. Een Mohawk is een korte, brede strook hout die kan worden gesneden om de ruimte in een verstek te passen. Het ontwerp van een Mohawk moet worden beschouwd in het licht van de blootstelling aan vocht. Het is mogelijk om Mohawk-randen te verwijderen om het hout eronder bloot te leggen. Het afspelen van de rand van een plankenrand met behulp van nagels of een hamer is moeilijker, maar kan worden gedaan aan elk oppervlak.

Bij het installeren van laminaatvloeren worden huiseigenaren aangemoedigd om een visuele inspectie van de vloer te doen voordat ze beslissen welke planken om te kopen. Sommige huiseigenaren zijn ten onrechte van mening dat de vochtabsorptie van hardhouten vloeren verwaarloosbaar is, dus extra bescherming is niet nodig. Laminaat is veel beter bestand tegen de slijtage- en scheurfactoren die zijn geassocieerd met hardhouten vloeren. Hoewel hardhouten vloeren veerkrachtiger zijn voor krassen en scuffs, zijn laminaten beter bestand tegen gouges en snijwonden.

Als huiseigenaar heb je veel opties als het gaat om het decoreren van je huis. Hardhouten vloeren biedt een klassieke uitstraling die goed werkt met de meeste decoratiethema’s. Laminaatvloeren biedt een meer eigentijdse uitstraling die een flexibelere optie is voor de meeste huiseigenaren. Met duurzaamheid, schoonheid en stijl in gedachten, er is geen reden om de mogelijkheid te passeren om de luxueuze uiterlijk van luxe vinylplankvloeren bij u thuis toe te voegen. Voor tegels neem eens een kijkje bij Eurostone.